Sunday, April 21, 2013

Σούπερ Λίγκα


Ουφ, τελείωσε! Ο λόγος για το ελληνικό πρω(κ)τάθλημα, το οποίο βρήκε θριαμβευτή (χαχαχαχα, συγγνώμη) τον Ολυμπιακό που κατάφερε να πανηγυρίσει το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Η ομάδα-μοντέλο του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε περίπατο στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να ράψει το 4ο αστέρι αλλά όχι και το στόμα των οπαδών, οι οποίοι τον κράζουν ασύστολα από την αρχή της σεζόν...


Οι "αχάριστοι" φίλοι του Ολυμπιακού αφού κατάλαβαν πως δεν μπορούν να νικήσουν ούτε την ομάδα-ανέκδοτο του Αλαφούζου άρχισαν να μπινελικώνουν άσχημα τον "Περπινιάδη" και να νοσταλγούν τον πρώην πρόεδρο και πράκτορα Κρόκους (Σωκράτη Κόκκαλη). Βέβαια, ο μεγαλοαπατεώνας τους γράφει στα φρύδια του (που τα έχει και μεγάλα) αλλά οι φίλοι της ομάδας δεν δείχνουν να ανησυχούν αφού το έχουν ξαναδει το έργο και στο μπάσκετ, όπου τους παράτησε διαλυμένους.

Από την άλλη, ανηφορίζοντας προς ΟΑΚΑ μεριά το μόνο που μπορεί να σε πιάσει είναι μελαγχολία. Ο αχυράνθρωπος Γιάννης Αλαφούζος έχει καταφέρει να διαλύσει εντελώς τον Παναθηναϊκό, ενώ με τα γελοία tweets του έχει αναγκάσει όλους τους φίλους της ομάδας να τον βρίζουν εν χορώ. Ωστόσο, το γεγονός πως οι οπαδοί του τριφυλλιού του ρίχνουν καντήλια μόνο για τη κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας και όχι για τη μνημονιακή γραμμή του ΣΚΑΪ είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει ολόκληρη τη κοινωνία.

Ας κλείσουμε με ΑΕΚ. Η Ένωση θα αγωνίζεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Football League αλλά αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να ντροπιάζει τους φίλους της ομάδας. Για να γίνω πιο σαφής, οι μαύρες σελίδες του Δικεφαλου δεν είναι ο υποβιβασμός αλλά οι Ψωμιάδης, Τροχανάς, Κούγιας, ENIC, Original κλπ λαμόγια που έφεραν τον σύλλογο σε αυτό το χάλι. 

Ωστόσο αν το καλοσκεφτείς ο υποβιβασμός της ΑΕΚ ίσως είναι η μόνη λύση. Τον δρόμο που χάραξε η Ένωση θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης μήπως και ξεκολλήσουμε επιτέλους από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι τέρμα χάλια και επίσης πιο αργό και από ταινία του Αγγελόπουλου.

ΥΓ: Το άγριο "κράξιμο" των προέδρων από τους οπαδούς συνιστά πιθανότατα κοινωνικό φαινόμενο που εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεπειών της κρίσης και της αυξανόμενης κοινωνικής έντασης. Δεν είναι μόνο το άσχημο ποδοσφαιρικό θέαμα. Αλλά ίσως κάτι σοβαρότερο...

No comments:

Post a Comment