Monday, November 24, 2014

Το σκληρό πρόσωπο της απρόσωπης αγανάκτησης - Τί είναι τελικά χειρότερο από τις απόψεις της Έλλης Παπαγγελή;

Η νεαρή αρχαιολόγος Έλλη Παπαγγελή είναι θεωρητικά ένα τυχερό κορίτσι. Στα 26 της χρόνια έγινε αναγνωρίσιμη, είδε το πρόσωπό της σε διαφημίσεις και τοίχους, ένοιωσε πως η ζωή της χαμογελά αρκεί να χαμογελούσε η ίδια στην τηλεόραση. Υπήρξε το κορίτσι της διαφημιστικής καμπάνιας φαρμακευτικού προϊόντος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος την συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του. Είναι χωρίς νόημα να υποθέσει κάποιος πως ο Κουμουτσάκος επένδυσε στη λάμψη και την αναγνωρισιμότητά της γιατί ούτε ο ίδιος θα το παραδεχθεί, ούτε και στην ίδια θα αρέσει...


Με τον τρόπο αυτό ωστόσο η 26χρονη Παπαγγελή καταγράφηκε στο πολιτικό στερέωμα και έμελλε να σηκώσει και το πολιτικό βάρος που δημιούργησε μια επιλογή της την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Έγραψε στο facebook, πως δεν υπήρχαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο (η ίδια υποστήριξε στη συνέχεια πως ουδέποτε υποστήριξε πως δεν υπήρχαν γενικώς) και πως αυτό ήταν κάτι σαν μύθος της Αριστεράς. Στην Έλλη Παπαγγελή απάντησαν αρκετοί με την υπογραφή τους,ανάμεσα στους οποίους και ένας οικοδόμος από την Κρήτη,με μεγάλη αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Η λαμπερή Έλλη Παπαγγελή,μετατράπηκε σε μερικές ώρες στο μαύρο πρόβατο του θεάματος. Επέλεξε άστοχα να αναφερθεί με τον τρόπο που αναφέρθηκε στο θέμα των θυμάτων την ημέρα της επετείου. Αν δεν ήταν το πρόσωπο μιας αφίσας,η άποψή της θα ήταν μία από τις πολλές που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο. Αλλά δεν ήταν μια νεαρή 26 χρόνων απλώς. Έγινε ξαφνικά ο σάκος του μποξ ακόμη και γι αυτούς που δεν ήξερα καν τι έγραψε.

Αναρωτιέμαι αν όσοι χτύπησαν από τον ανώνυμο όχλο την Παπαγγελή, χτυπούσαν μια ανιστόρητη άποψη και το προσωπικό της ίσως άγχος να δείξει πως έχει άποψη ή ήθελαν να στραπατσάρουν το πρόσωπο της αφίσας. Οι άνθρωποι αγαπούν να μισούν ό,τι χρειάζεται να θαυμάζουν. Μπορεί η Παπαγγελή να έπεσε περισσότερο θύμα αυτού του κανόνα παρά όσων εξέφρασε.

Απ' το να λιθοβολείς μια 26 χρονη είναι καλύτερο εσύ να έχεις μνήμη. Η απρόσωπη αγανάκτηση που σηκώνει το χέρι για να χαστουκίσει και μετά να ξανακάτσει στον καναπέ δεν είναι λύση ούτε άποψη. Μπορεί να είναι και εκτόνωση ή άλλοθι. Και το να σηκώνει το χέρι του ο κύριος Κουμουτσάκος για να μην τυχόν χρεωθεί κομμάτι του κόστους ίσως είναι το πιο υποκριτικό απ όλα όταν ο πολιτικός του χώρος είναι γεμάτος από βουλευτές και Αδώνηδες (και όχι 26χρονες) που υποστηρίζουν όσα και ο Παττακός.

Ναι μπορεί να με πείραξαν όσα έγραψε η Παπαγγελή, αλλά με πειράζει περισσότερο που άνθρωποι όπως ο Γιώργος Κατσαρός που έγραψε τον ύμνο της Χούντας έχουν ξεπλυθεί στην κοινωνία, που πολιτικοί όπως ο Γιώργος Λιάνης που υπήρξε συνοδός του χουντικού Ασλανίδη έγινε υπουργός και που τύποι που εξυμνούσαν τον Παπαδόπουλο όπως ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος πληρώνονται ως σύμβουλοι υπουργών από τη Βουλή που κατάργησαν κάποτε.


Γράφει ο Ανάποδος/ πηγή: www.koutipandoras.gr

No comments:

Post a Comment