Monday, March 18, 2013

Σώστε τον Κατίδη, σκοτώστε τον Φασισμό!


Για τον Γιώργο Κατίδη και τη ναζιστική χειρονομία του έχουν γραφεί ήδη αρκετά. Πολλά περισσότερα απ' όσα έπρεπε και όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ανούσια. Ναι, αυτό που έκανε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι καταδικαστέο (δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους, μια απλή αναδρομή στην σύγχρονη ιστορία θα μας δώσει τις απαντήσεις). Ναι, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα....


αδικαιολόγητα πέφτοντας συνέχεια σε αντιφάσεις, πετώντας τη μία ανοησία μετά την άλλη αλλά τα πράγματα είναι αρκετά πιο σοβαρά και μας αφορά όλους.

Το αν Γιώργος Κατίδης δεν ήξερε τι σημαίνει να χαιρετάς ναζιστικά, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο. Και γι' αυτό δεν ευθύνεται μόνο ο 20χρονος ποδοσφαιριστής. Ευθύνονται οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και γενικότερα όλο το σύστημα που σκοπούμενα έχει καταφέρει να επικρατήσει αυτή η κατάσταση. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν είναι τυχαία. Ο δρόμος για τον Φασισμό έχει στρωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Θα έπρεπε να τον έχεις εντοπίσει ήδη από αυτά που σου πλασάρουν. 

Βρες την διαφορά
Όταν δεν έχεις ενδιαφερθεί ποτέ για την πολιτική και τα μόνα σου εφόδια για να αντιμετωπίσεις την σημερινή -ηθική, κοινωνική, πολιτιστική και τέλος οικονομική- χρεοκοπία είναι οι διακοπές της Ελένης και του Ματέο στα Άχλα, το νέο cd του Γιώργου Τσαλίκη και το αν η Ρούλα θα πάρει τελικά δική της εκπομπή στον Alpha, τότε είναι απολύτως λογικό όταν χρειαστεί να εκφραστείς πολιτικά, θα εκφραστείς με τους τσαμπουκάδες, τις "μαγκιές" και γενικότερα ολόκληρη τη κτηνωδία που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή. 

Αν για παράδειγμα πιστεύεις πως ο Νίκος Καζαντζάκης είναι σέντερ φορ του Εργοτέλη, τότε ως ανάπηρος πνευματικά θα πάρεις για τρόπαιο τη Χρυσή Αυγή και τον Φασισμό. Είναι χρέος μας να διαβάζουμε, να ασχολούμαστε με τα κοινά και να πετάμε έξω από τη ζωή μας τα σκουπίδια. Για την ανόητη κίνηση του Γιώργου Κατίδη ευθυνόμαστε όλοι μας. Αλλά πολύ περισσότερο η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος. Ο Φασισμός είναι εδώ. Μέσα μας. 

ΥΓ: Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η συμπάθεια των τηλεοπτικών προσώπων για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μαζί τους αισθάνονται πολύ άνετα, αφού πνευματικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση: σε αυτή του χιμπαντζή.

ΥΓ2: Όπως είθισται στην Ελλάδα όλοι οι αναμάρτητοι έπεσαν να λιθοβολήσουν τον Γιώργο Κατίδη. Ένας εξ αυτών και ο φανφάρας πολιτικάντης Γρηγόρης Ψαριανός. Ας θυμίσουμε λοιπόν στον δήθεν αριστερό, ότι τον Απρίλιο του 2012 είχε ρίξει στον ίδιο κουβά την αντικαπιταλιστική Αριστερά με τη Χρυσή Αυγή μιλώντας για συγκοινωνούντα δοχεία και κοινό προνόμιο της βίας. Αλλά τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει «να ψοφήσουν οι κωλόγεροι, ας πάρουν 50 ευρώ σύνταξη, να τους κάνουμε λίπασμα, δεν με ενδιαφέρει, εκείνοι είναι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση». Απλά τον αφήνεις να μιλάει γιατί σε αυτή την δύσκολη περίοδο είναι καλό να υπάρχει και ένας καραγκιόζης για να γελάμε με τις μαλακίες του.

ΥΓ3: Τραγικός ο αποκλεισμός του Κατίδη από τις Εθνικές ομάδες. Η τιμωρία δεν είναι λύση. Απλά του εξηγείς τι έκανε και ύστερα αποφασίζει ο ίδιος. 

3 comments:

  1. Συμφωνώ με το πνεύμα του ποστ.
    Ως ΑΕΚτζής, θεωρώ πως έχουν τεράστια ευθύνη οι "ιθύνοντες" της ομάδας (ποιοι "ιθύνοντες" και ποια "ομάδα" θα μου πεις...) που δεν κάνουν σεμινάρια σε αυτά τα παιδιά να μάθουν σε τι σύλλογο αγωνίζονται (προσφυγικό, με αντιφασιστική δράση στους οργανωμένους κλπ). Αφήνουν τους πιτσιρικάδες να συμπεριφέρονται ως ντίβες και να ενδιαφέρονται μόνο για τη φράντζα,τα γκομενάκια και τα κλαμπ.Επαναλαμβάνω: τεράστια ευθύνη της διοίκησης.
    Ως αριστερός και κομμουνιστής, ξέρω πως το πρόβλημα δεν είναι οι φασίστες,αλλά ο φασισμός. Όχι ότι θεωρώ τον Κατίδη φασίστα. Ηλίθιο κι ανίδεο τον θεωρώ, κάτι που δεν απέχει και πολύ από την ιδεολογική θωράκιση του μέσου φασίστα βέβαια... Τέσπα,θα ήταν καταστροφικό για το μαλακισμένο (τον Κατίδη) να αντιμετωπιστεί ως φασίστας, να του επιβληθεί και μια εξοντωτική τιμωρία και τέλος. Είναι 20 χρονών και ανίδεος. Αυτό που χρειάζεται είναι διάβασμα, ενημέρωση,φροντιστήριο ιστορίας και ταξικών κινημάτων. Αν τον ρίξουμε στο πυρ το εξώτερον,το πιο πιθανό είναι να γίνει εντέλει φασίστας.

    Και,τέλος, επειδή κάτι ανέφερες για Καζαντζάκη (από κει πήρα έρεισμα για να γράψω και το ποστ,άσχετα αν έγραψα κι άλλα τόσα), διάβασε αυτό να δεις πόσο "σπουδαίος" πολιτικά ήταν http://parallhlografos.wordpress.com/2013/01/30/fascism/

    Τα λέμε και στο τουίτερ

    ReplyDelete
  2. Πρώτα απ' όλα να σε ευχαριστήσω για το μήνυμα και να ξέρεις πως έκανες ποδαρικό. Στο θέμα του Κατίδη συμφωνούμε αλλά απ' ότι φαίνεται οι "ιθύνοντες" της ΕΠΟ θα του καταστρέψουν τη καριέρα. Εκτός και αν καταφέρει να φύγει στο εξωτερικό όπου και πάλι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα

    ReplyDelete
  3. Η φασιστική συμπεριφορά δεν επιδεικνύεται με μία κίνηση του χεριού.
    Από όσο γνωρίζω από το εσωτερικό της ομάδας και τις προσωπικές μου γνωριμίες ο Γιώργος Κατίδης πρωτοστατεί σε όλες τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ενώ παράλληλα προσφέρει χρήματα σε ανήλικους αλλοδαπούς και τις οικογένειες τους.
    Οι φασίστες της Ελλάδος είναι εκείνοι που δεν επιτρέπουν στους άλλους να έχουν αντίθετη άποψη ενώ ποτέ δεν απλώνουν το χέρι τους στο συνάνθρωπο τους και τάσσονται κατά του εθελοντισμού. (Βλέπε Αριστερά)

    ReplyDelete