Tuesday, July 2, 2013

Ο Αντετοκούνμπο και η υποκρισία του Σαμαρά

"Δείξε μου τον φίλο σου να σου ποιος είσαι" λέει ο θυμόσοφος λαός και αν σκεφτείς πως οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς ήταν κάποτε κολλητοί, τότε δεν μπορείς να του προσάψεις πως πέφτει και έξω. Ο αρχηγός της Νέας Δικτατορίας κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να αποδειχθεί μεγαλύτερος μαλάκας από τον "Μαργαρίτας γιο" ενώ η υποκρισία του δεν έχει όρια αφού δεν δίστασε να φωτογραφηθεί σαν γλάστρα δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο...


Ο δημόσιος υπάλληλος που πληρώνεται από το ελληνικό κράτος για να κάνει ότι του λέει η Μέρκελ ευχαρίστησε τον 18χρονο μπασκετμπολίστα που τιμάει την ελληνική σημαία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος. Ωστόσο κάποτε θα πρέπει να μας προβληματίσει  το γεγονός πως αισθανόμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες μόνο σε μεγάλες επιτυχίες του αθλητισμού ή της Eurovision και όχι σε πολιτικό ή πολιστικό επίπεδο. 

Ο Some are Ass λοιπόν όπως κάθε ξεφτίλας που δεν σέβεται τον εαυτό του έτρεξε να συγχαρεί και να φωτογραφηθεί δίπλα στον Νιγηριανό μετανάστη, ο οποίος αφού κατάφερε με δυσκολίες να επιλεγεί στα ντραφτ του NBA πλέον δεν αποτελεί ένα σκουπίδι της κοινωνίας αλλά ισότιμο μέλος της. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο από δω και στο εξής θα έχει τη δυνατότητα να ζει και να αναπνέει σ αυτή την αποικία χρέους σε αντίθεση με τον Gazmend Kapllani που ενώ είναι γεννημένος στην Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει ελληνική ταυτότητα επειδή είναι αράπης και επειδή δεν ξέρει καλό μπάσκετ.

Και αυτό δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει. Αμέτρητες είναι οι καταγγελίες Ελλήνων Ολυμπιονικών που ενώ η κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς τους έχουν κλασμένους, όταν κατακτούν κάποιο μετάλλιο, όλοι οι πολιτικάντηδες τρέχουν να φωτογραφηθούν σαν 5χρονα δίπλα τους. (Ακόμα βγάζει αφρούς ο Νίκος Κακλαμανάκης). Αλλά έτσι είναι. Αν είσαι ρατσιστής, είσαι ρατσιστής. Και με τους μαύρους και με τους άσπρους και με τους φτωχούς. Με τους πλούσιους και τους διάσημους, όχι. Εκεί στήνεις κώλο.

Καλή επιτυχία Γιάννη Αντετοκούμπο. 

No comments:

Post a Comment