Wednesday, June 12, 2013

Το λουκέτο στην ΕΡΤ και ο φθόνος του Έλληνα

Τις τελευταίες ώρες έχουν γραφεί τα πάντα για την ΕΡΤ. Άλλοι χαίρονται, άλλοι εκνευρίζονται, άλλοι καπηλεύονται και άλλοι παραμένουν παγερά αδιάφοροι. Η αλήθεια είναι πως στην ΕΡΤ έχει στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι από κρατικοδίαιτους κηφήνες, οι οποίοι όπως μας έχει διδάξει η ιστορία θα συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια, επειδή Δικαιοσύνη σε αυτή την αποικία χρέους που ονομάζεται Ελλάδα δεν υπάρχει...


Επίσης είναι πασιφανές ότι στην ΕΡΤ γινόταν του βύσματος το πανηγύρι κάτι που δυσαρεστεί τον μέσο Έλληνα γιατί θέλει κράτος δικαίου (δηλαδή να είναι αυτός στη θέση του βύσματος) ενώ για να είμαστε ειλικρινείς έπρεπε εδώ και αρκετά χρόνια να γίνει εξορθολογισμός ώστε να καθαρίσει η κατάσταση. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία δεν έχουμε υπολογίσει ή δεν θέλουμε να υπολογίσουμε. Όπως το ότι η ΕΡΤ ήταν ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ της χώρας. Επίσης είχε πλεόνασμα, δεν χρωστούσε σε τράπεζες και η λειτουργία της δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό σε αντίθεση με άλλα ιδιωτικά κανάλια τα οποία πληρώνουμε μέσω της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών.

Και αυτή την εταιρεία η κυβέρνηση Σαμαρά της βάζει λουκέτο. Μέσα σε ένα απόγευμα. Με πράξη ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟΥ περιεχομένου (όπως έπραξε και με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ΟΠΑΠ). Στέλνοντας στην ανεργία 2600 άτομα, τα οποία με τη σειρά τους έρχονται να προστεθούν στους 1.5 εκατομμύριο ανέργους αυτή τη στιγμή στη χώρα. Μιλάμε για high score ο Τόνυ. Αλλά το χειρότερο είναι η αμάθεια και ο φθόνος. Τα δύο "πράγματα" που χαρακτηρίζουν τον μέσο Έλληνα. Από τη μία δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και πιστεύει ακόμα τη προδοτική κυβέρνηση, η οποία δεν σταματάει τις κωλοτούμπες με πιο εμφατική την τελευταία του Σίμου Κεδίκογλου και από την άλλη επιθυμεί το κλείσιμο της ΕΡΤ επειδή, λέει, υπήρχαν βύσματα που μας έτρωγαν τα λεφτά χωρίς να δουλεύουν. 

Και όντως ήταν βύσματα. Αλλά η πίκρα του ελληνάρα είναι το "γιατί αυτός και όχι εγώ;". Γιατί αυτός να πληρώνεται από το Δημόσιο και να μην είμαι εγώ στη θέση του να τα ξύνω; Και αφού δεν μπορώ να είμαι στη θέση του, να μπει λουκέτο. Να μείνει στο δρόμο. Γιατί μου έφαγε τα 4 ευρώ τον μήνα που εγώ θέλω να τα δώσω για χαράτσια, φόρους και να αποπληρώσω τα δάνεια του Mega. 

Ας μη γελιόμαστε. Η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Η ΕΡΤ ή ΝΕΡΙΤ πλέον θα στελεχωθεί σύμφωνα με τη κυβέρνηση από 1200 άτομα πιο ικανά (δηλαδή μεγαλύτερα βύσματα ή πατριωτάκια του Σαμαρά όπως έκανε και με τα μουσεία όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού) που θα παίρνουν τον βασικό μισθό ενώ οι κηφήνες θα συνεχίσουν να γλείφουν το μέλι και να απολαμβάνουν το φαγοπότι στην υγειά των κορόιδων. 

ΥΓ: Είμαστε η μοναδική χώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που δεν έχει δημόσια τηλεόραση

ΥΓ2: Σε λίγο θα μας κόψουν και το νερό και εμείς θα λέμε "νταξει καλά κάνουν, πρέπει να φύγουν τα βύσματα από την ΕΥΔΑΠ"

ΥΓ3: Δεν ήμουν ποτέ στην ΕΡΤ και σε καμία δημόσια υπηρεσία. Επίσης όταν απολύθηκα λόγω περικοπών κανείς δεν με στήριξε. Αλλά εύχομαι σε αυτούς τους ανθρώπους απλώς κουράγιο και δύναμη απέναντι στη βαρβαρότητα

ΥΓ4: "When countries are in difficulty, there's an even bigger need for public service broadcasting". Διευθυντής του BBC

No comments:

Post a Comment